Kispál Sándor Bútorasztalos Mester
             Üdvözlöm önt, weboldalam látogatói között.

Konyhabútor ajtófrontok

Megrendelőinknek, mindig az egyedi igényekhez igazodó, bútorajtókat építjük be.

Az ajtókat anyaguk, és felületkezelésük szerint csoportosítjuk.

 

Tömör fa:  akác, bükk, tölgy, fenyő, dió, stb.

A  tökéletes természetességet visszük lakásunkba, melyet az erezetek rajzolatai tesznek egyedivé. A felületkezelő anyagoknak köszönhetően ezek a bútorok jól ellenállnak a használatnak.
 A felületkezelés tetszőlegesen kiválasztott páccal, és lakk felvitelével érjük el. Konyhabútornál a klasszikus és rusztikus, de a modern bútornál is jellemző ez a típusú ajtófront. Standard típusoknál szabvány méretekben és színben kaphatóak

Furnérozott.

A furnérozott bútorok valójában nagyon hasonlítanak a fához. A furnér réteg forgácslap hordozórétegre kerül, melyet, pácolás után, lakkal felületkezelnek. A fához hasonlóan lehet natúr, vagy egyéb színekben készült. Előnye a fával szemben, hogy kevésbé vetemedik. Olcsóbb mint a tömör fa, ugyanakkor sérülékenyebb is.

MDF alapú fóliázott ajtólapok.

A mart fóliás mdf lapok a legelterjedtebb ajtólapok a konyhabútor gyártás terén.
Az alapanyaga 18mm vastag hátoldalán fehérre laminált mdf lap, amit 0,4mm vastag PVC fóliával vonnak be.  Az ajtólapokat sík vagy különböző típusú marásmintával, sokféle színben lehet rendelni.  Felületük matt, magasfényű és antikolt hatásúak lehetnek. A színnel, marásmintával és a felülettel kombinálva egyedi megjelenést lehet elérni a konyhabútornál. Standard és egyedi méretekben rendelhetőek. Előnyük az egyszerű tisztántarthatóság és a magas élettartam.

Festett mdf.

Talán a festett felületekben rejlik a legtöbb lehetőség. Lényege, hogy a forgácslap, MDF, vagy fa hordozóréteget speciális pigmenteket is tartalmazó lakkal vonják be. Az eljárás folyamán több lakkréteget visznek a felületre, hogy a fedettség tökéletes legyen. Az elképzelhető összes színben készülhetnek festett bútorok, fényes vagy matt felülettel. A napjainkban gyártott lakk felületek ellenállóak, tökéletesen megállják helyüket a konyhában.
A front lapját sík, standard és egyedi marásmintával lehet készíteni. Felületük matt, selyemfényű és magasfényű felületkezeléssel, festéssel gyártható.

Laminált bútorlap ajtók.

18mm vastagságú mindkét oldalt laminált forgácslap. A lapok színeinek megválasztása a hazai és külföldi forgácslap gyártók palettáján széles választékban megtalálhatóak. Mint például az egyszerű uni színek, a különböző fautánzatú fadekor színek és a fantázia színek. Előnye az alacsony árkategória és a széles szín paletta.
A legáltalánosabban használt termékek, főleg bútorok készítéséhez.

Műanyag: dekorral borított felület

A megmunkálástól függően forgácslap vagy MDF lap alapra kerül fel egy műanyag fólia, vagy melamingyanta (ez egy műgyanta alapú anyag, ami kenéssel hordható fel a felületre). Előnye, hogy tökéletesen ellenáll a háztartásban használatos savaknak és lúgoknak. Színválasztéka óriási. A festettől eltérően a műanyag frontok mintásak is lehetnek. (Apró minták, vagy faerezet.) Az így kialakított felületek lehetnek fényesek, vagy mattak, simák vagy érdes felületűek.

Rozsdamentes acél

Az acél az egyik leghigiénikusabb anyag, ami a konyhában használatos. Kényes ugyan, mert a legapróbb ujjnyomok is meglátszanak rajta, de mégis a legkönnyebben tisztántartható felület. Hűvössége miatt csak ritkán használják az egész konyhára kiterjedően. Gyakrabban előfordul, hogy csak néhány betét (a jobban igénybevett területek, mint mosogatógép-front, a tűzhely környéke, stb.) kap ilyen borítást.

Alumíniumkeretes  acél, üveg, laminált

Megbízható partnereink a legjobb minőségű ajtókat gyártják.
Lehetnek, teli tömör ajtók, vagy üveges ajtók minta szerinti üvegekkel.

 

   Akác tömörfa ajtó  (cseresznye színre pácolva)

  

 

Nyír-cseresznye tömörfa ajtók

      

       

Cseresznye tömörfa ajtók

    

forrás: www.Foresteu.com